Other disciplines

Eskrima: Kali, Arnis, Pangamut

 

Besides to our core activities, karate and kobudo, we train Eskrima, by organizing frequently seminars (see under “Stages Corner”). Eskrima is the umbrella term for the traditional martial arts of the Philippines. This fitting system emphasizes weapon-based fighting with sticks, knives and other bladed weapons as well as various improvised weapons. It also includes disarming weapons and various hand-to-hand combat components.

 

Eskrima (ook wel Kali of Arnis genoemd) is de benaming voor de zeer complete Filippijnse gevechtskunst. Stokken, messen (vooral verdedigingen tegen mes) en ongewapend. Eskrima is uitermate geschikt voor het snel leren van effectieve zelfverdedigingtechnieken. Het bijzondere van Eskrima is dat het niet gaat om de hoeveelheid aan technieken maar vooral om de principes en de methodieken die worden gebruikt.Kenso-ryu Gyakute-do

History

kensoryu_logo

Kenso Ryu Jujutsu is een oorspronkelijke school waarbij de traditionele Samurai waarden en normen hoog in het vaandel staan. De school stamt af van Asayama Ichiden Ryu en Mukei Ryu, die in 1880 zijn samengebracht door Kamatarou Takeishi. De focus ligt op arm- en elleboogcontroletechnieken, middels het oefenen van kata. Daar ook slag-, stoot-, nage- en katamatechnieken worden beoefend, mag het als een volwaardig systeem worden beschouwd.

› Continue reading…Eskrima stage at Shito-ryu Karate Delft Dojo, sep 2013

› Continue reading…Back to top