Ryukyu Kobujutsu heeft zijn origine op de Ryukyu eilanden van Okinawa en heeft een fascinerende geschiedenis die honderden jaren omvat. Talrijke meesters hebben het lesgeven gecontinueerd, zorgdragend dat deze klassieke krijgskunst overleeft als een authentiek vechtsysteem. Okinawa, het grootste eiland van de Ryu Kyu archipel, heeft een eeuwenlange traditie op het gebied van vechtkunsten. Gedurende de 7e eeuw zijn de Chinese vechtkunsten, via diplomatieke en culturele missies naar Okinawa gekomen. De beoefening van ongewapende vechtkunst werd in Okinawa ongekend populair, evenals het zich oefenen in het gebruik van eenvoudige boerenlandgereedschappen als wapen. Deze vechtkunst kreeg bekendheid onder de naam kobu-jitsu (Kobudo). Met de ontwikkeling van Okinawa Kobujitsu zijn twee namen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Shinko Matayoshi (1888-1947) en Shinken Taira (1902-1970). De opvolger van Shinken Taira is Motokatsu Inoue. Helaas in 1995 overleden. Zijn zoon heeft inmiddels het leiderschap overgenomen. Kobujitsu wordt inmiddels over de gehele wereld beoefend.