Besides to our core activities, karate and kobudo, we train Eskrima, by organizing frequently seminars (see under “Stages Corner”). Eskrima is the umbrella term for the traditional martial arts of the Philippines. This fitting system emphasizes weapon-based fighting with sticks, knives and other bladed weapons as well as various improvised weapons. It also includes disarming weapons and various hand-to-hand combat components.

 

Eskrima (ook wel Kali of Arnis genoemd) is de benaming voor de zeer complete Filippijnse gevechtskunst. Stokken, messen (vooral verdedigingen tegen mes) en ongewapend. Eskrima is uitermate geschikt voor het snel leren van effectieve zelfverdedigingtechnieken. Het bijzondere van Eskrima is dat het niet gaat om de hoeveelheid aan technieken maar vooral om de principes en de methodieken die worden gebruikt.